Nieuws > Merewade College maakt Rad van Fortuin voor De Bogerd

Van het Gemeenschapshuis De Bogerd in Gorinchem kwam het verzoek bij de afdeling Techniek Breed van het Merewade College binnen een Rad van Fortuin te maken. Een leuke opdracht voor de leerlingen die bij Techniek Breed (VMBO) vooral metaalopdrachten maken.

Er was nogal wat oefenwerk nodig voor het lassen van deze buizen. Daarnaast bleek ook het zagen van de diverse hoeken niet eenvoudig te zijn. Ook werd er de as van een oud voorwiel van een fiets gebruikt voor het lager van de draaischijf. De juiste wielen werden besteld en daar ook voetplaatjes bij gemaakt om later deze zwenkwielen te kunnen monteren.
Na de diverse voorbereidingen kon er met de productie van het frame begonnen worden. De onderdelen werden in elkaar gehecht en later pas afgelast toen alle onderdelen op z’n plaats zaten. Er werd een speciale klem gemaakt om de fiets-as op z’n plek te kunnen houden en ook de ratelveer werd aan een beugel bevestigd.
De houten schijf moest van 120 spijkers voorzien worden die er allemaal recht in moesten zitten. Makkelijk gezegd maar toch wel handig als je eerste gaatjes boort zodat de spijkers er recht in komen. De schijf werd ook nog van kleuren voorzien en de 120 getallen er random opgezet.

De afdeling Bouw Breed van de school gaf het frame een behandeling tegen roesten en tevens een mooie kleur. Na de presentatie van het geheel aan het einde van de werkperiode werd het Rad overhandigd aan de heer Blankenstein, contactpersoon tussen school en De Bogerd. De eerste ronde van prijzenverdeling in het gemeenschapshuis kan nu binnenkort van start.

2877854_Webdevelopment: ONMEDIA