Nieuws > De Bogerd doet mee aan “Appeltjes van Oranje” van het Oranjefonds.

Oranje_Fonds-logo_vsi_0

Mensen die met elkaar een dorpswinkel, buurthuis, speelruimte of andersoortige gemeenschappelijke voorziening beheren, daarover gaan de Appeltjes van Oranje 2016. Het thema luidt: Samen zelf doen!

Het bestuur van De Bogerd heeft besloten zich hiervoor aan te melden De aanmelding voor de selectie van de Appeltjes van Oranje 2016 is inmiddels gesloten en de organisaties die doorgaan naar de tweede ronde (de stemweek en de landelijke selectie dag) zijn bekend. De Bogerd zit daar bij.

Samen zelf doen! De handen uit de mouwen steken en meedoen, het is hard nodig. Door krimp op het platteland verdwijnen voorzieningen en door bezuinigingen op het gebied van zorg en welzijn moeten mensen in toenemende mate zelf ontmoetingsruimtes in stand houden of informele (zorg)initiatieven opzetten. Het Oranje Fonds zet deze initiatieven dit jaar extra in de schijnwerpers. Ze bekronen het zelfbeheer en de inzet voor elkaar.

Publieksstemmen Bij de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje krijgt ook het Nederlandse publiek een stem. De Stemweek, begin december, biedt deelnemers de mogelijkheid om lokaal campagne te voeren en extra naamsbekendheid te genereren. Zo werken we samen aan de zichtbaarheid van en het draagvlak voor sociale initiatieven in ons Koninkrijk.

Prestigieuze prijs Het Appeltje van Oranje is de jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De initiatieven zijn uniek, creatief en succesvol en al minstens twee jaar operationeel.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en € 15.000,=. In mei 2016 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de Appeltjes van Oranje uit. Drie winnaars ontvangen dan elk een Appeltje van Oranje en het bijbehorende geldbedrag.

Voor de tweede ronde heeft De Bogerd een film moeten insturen. Die kunt u hier bekijken.

beeld_witWebdevelopment: ONMEDIA