Agenda > Expositie Hans Veen in De Bogerd

Hans Veen gaat drie maanden exposeren in gemeenschapshuis De Bogerd in de Lingewijk.
Daar is Hans blij mee, want het is een prachtige locatie. Groot en vol activiteit, zodat de doeken hopelijk veel aandacht mogen krijgen. Een percentage van de verkoop schenkt Hans aan De Bogerd.
Hans Veen, uit Almkerk, tekent al zo lang. En is later gaan schilderen onder het toeziend oog van de eigenzinnige leraar Henk Hak, de enige van de Hak-dynastie die niet in HAK werkzaam was en als pianoleraar de kost verdiende, maar ook uitstekend kon schilderen.
Hans leerde aquarelleren en vooral kijken. Turner was de voornaamste inspiratie. Maar ook Albrecht Dürer, grootmeesters.
Later overgestapt naar olieverf, maar wel vaak op de aquarelmanier. Dus niet dik opgezet. Zo heeft iedereen zijn en haar eigen wijze. Portretteren ligt hem het beste. Maar er zijn uitstapjes naar, je zou kunnen zeggen, grafischer werk; dikke lijnen en ingekleurde vlakken.
Die portretaanleg kwam mooi van pas toen ie half jaren negentig gevraagd werd door RTL om voor hun rechtbanktekeningen te gaan maken. Dat doet ie nog steeds, ook voor NOS en SBS en wat regionale zenders.
Daarnaast doet Hans nog veel meer. Muziek, jarenlang AOP in De Keizer, Hippiefestival-optredens en met de LUSA-dames musicals voor en met de jeugd.

Expositie Hans Veen

1 april tot en met 30 juni

https://hansveen.nl/

          

 Webdevelopment: ONMEDIA